Каталог товарів
ua en

Як вибрати дровокол гідравлічний, бензиновий, електричний

Категорії
Зміст
  1. Почнемо з головного класу верстата.
  2. Що зручніше?
  3. Декілька слів про типи приводу дровакола
  4. Вся увага дрібницях
  5. Продукцію, яких виробників варто віддати перевагу?

Вдалою покупкою ми називаємо не тільки ту, яка порадувала нас ціною та ввічливим обслуговуванням у магазині, але головне – повною відповідністю купленого товару вимогам. Якщо ви поставили за мету вибрати дровокол гідравлічний, то ймовірно задавалися питанням, яка модель вам підійде найбільше. Однак часом самостійно розібратися в незрозумілих характеристиках досить складно, тому ми намагатимемося докладно розповісти вам про верстати-колуни. Маючи певні знання та звернувшись до магазину, ви зможете пояснити продавцю, що саме ви хочете купити і він підбере оптимальну модель, виходячи з ваших побажань.

Почнемо з головного класу верстата.

Тут розібратись дуже просто. Між собою професійні, напівпрофесійні та побутові дроворуби відрізняються зусиллям розщеплення. Чим цей показник більший, тим прилад потужніший. Власникам заміських будинків з камінами, пічним опаленням або твердопаливними казанами краще вибрати модель із зусиллям до 5 тонн, яка допоможе легко заготовити дрова в потрібному обсязі. Для комунальних потреб та забезпечення дровами котелень зусилля має перебувати в межах 5-7 тонн. Такі пристрої можуть використовуватися більш інтенсивно, ніж побутові, але вони більш компактні і легкі на відміну від професійних. У промислових цілях необхідно використовувати обладнання із зусиллям 7-25 тонн, яке поєднує в собі відразу кілька функцій і може виконувати не тільки колку дров, але й торцювання колод. Посилення розщеплення впливає інші характеристики – швидкість подачі гідравлічного поршня. Як правило, цей показник становить 4-7,3 см/сек. Чим показник вищий, тим легше колотимуся дрова. Однак при виборі дровокола звертати увагу на швидкість подачі необхідно лише в тому випадку, якщо ви купуєте професійне обладнання. Для напівпрофесійної та побутової техніки цілком підійдуть мінімальні значення. Платити за швидкість, яка не використовуватиметься економічно не вигідно.

Що зручніше?

Далі порівнювати моделі слід за типом розташування колоди. На сьогоднішній день можна зустріти два варіанти – горизонтальне у жолоб або вертикальне, коли кругляк встановлюється під ніж. Перший варіант найчастіше затребуваний у побутових колунах, оскільки він безпечніший в експлуатації – руки знаходяться на відстані від ножа. Вертикальний вигляд розташування колод може бути незручний під час роботи з криво розпиляними чурбаками. Для їх розпилювання користувачеві доведеться притримувати поліно рукою, що суперечить правилам техніки безпеки. Однак ККД вертикальних верстатів вище, а значить, їх можна рекомендувати для деревообробних підприємств, котелень та ін.

Декілька слів про типи приводу дровакола

Для приведення гідравлічного дровокола в дію необхідно використання приводного двигуна. Найчастіше такі пристрої обладнані електродвигунами, що є оптимальним варіантом для побутового використання. Тому що такий дровокол зручніший у роботі – достатньо включити в розетку. До того ж він дозволяє працювати навіть у приміщенні, оскільки не виділяє шкідливих вихлопів. Зустрічаються моделі, оснащені дизельними або бензиновими двигунами. Їх можна рекомендувати, якщо ви плануєте працювати в різних місцях, де не завжди є електрика. Найчастіше таку модель вибирають професіонали-лісозаготовщики. Нарешті, в магазинах представлені колуни, що наводяться за допомогою тракторного приводу. Звичайно, це професійні моделі, які досить складні у використанні.

Вся увага дрібницях

Верстати-дровоколи, як і будь-яку техніку, виробники постійно намагаються вдосконалити. Проте які ж інновації необхідні, а які не заслуговують на увагу? Матеріал ножа для різання має бути сталевим, що забезпечить довговічність колуна та його ефективність у роботі. Система безпеки представлена ​​двоважелевою блокуючою системою, яка запобігає травмуванню. Однак керуючи таким дровоколом, користувач повинен утримувати важелі управління двома руками. Якщо відпустити хоч один із них пристрій зупиниться. Також при виборі дровокола звертайте увагу на наявність упору з регулюванням по висоті, що дозволяє налаштувати техніку під свій зріст та забезпечить додатковий комфорт. Простота транспортування забезпечується коліщатками, тому зверніть увагу на їх наявність, оскільки це дозволить переміщати дровокол з вулиці до приміщення та назад. Якщо ж коліс немає, то пересувати верстат вагою близько 40 кг буде складно.

Продукцію, яких виробників варто віддати перевагу?

Ми радимо вам звернути увагу на товари, які випущені, наприклад, Woodmash. На відміну від інших компаній, вони надійніші і мають великий ресурс. На всі пристрої надається гарантія, що дозволить вам звернутися до нас за сервісом у разі потреби та зробити гарантійний ремонт. Оформляючи замовлення, ви можете скористатися нашими порадами та повідомити менеджеру всі умови для підбору техніки, наприклад: мені потрібно заготовляти дрова для власного будинку, тому хочу купити дровокол, що володіє посиленням розщеплення до 5 т; найкращим для мене буде горизонтальний тип розташування кругляка; я працюватиму з пристроєм у дворі, тому мені потрібен привід від електродвигуна; для мене важлива максимальна безпека, тому я хочу підібрати двоважільну систему блокування; підкажіть модель, оснащену рамою, що регулюється по висоті. При необхідності ви можете прибрати або додати будь-які пункти, щоб фахівець допоміг вам вибрати дровокол, що оптимально відповідає вашим потребам. Ви втомилися орудувати сокирою? Купуйте дровокол, який працюватиме за вас. Поспішайте зробити корисне придбання!

Коментарі
Поки немає відгуків
Написати коментар
Ім'я*
Email
Введіть коментар*
viber
viber